Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA  10.  března (VS ČR) - Výstavu Uteč předsudkům aneb Žlutá stužka v pohybu, která mapuje pětileté výročí projektu Yellow Ribbon Run – Běhu se žlutou stužkou v ČR, od úterý hostí MČ Praha 2. Výstavu fotografií Jana Jirkovského můžete vidět na Náměstí míru. Dozvíte se zajímavosti o projektu Yellow Ribbon, poznáte osobnosti, které projekt podporují, nebo si přečtete příběhy běžců, kteří se do běhu zapojili. 
V prosinci byla výstava k vidění v Praze ve veřejném prostoru OC Quadrio na Národní třídě, poté před budovou Generálního ředitelství Vězeňské služby ČR a až do 6. dubna ji můžete navštívit v Praze 2 na Náměstí míru. 
„Jsem velmi rád, že i v této složité době dokáže být výstava Uteč předsudkům aneb Žlutá stužka v pohybu opravdu a doslova v pohybu. Projekt má i moji osobní podporu. Vždyť vytváří prostředí, které dokáže propojit osoby ve výkonu trestu, či s trestní minulostí, jejich rodiny i širší komunity, a tím přispívá k prevenci kriminality, ke snížení míry recidivy a k obnově vztahů narušených právě trestnou činností,“ říká generální ředitel Vězeňské služby ČR Petr Dohnal. 
Projekt zaměřený na podporu zaměstnávání vězňů po výkonu trestu pořádá nezisková organizace RUBIKON Centrum, platforma Yellow Ribbon, Vězeňská služba ČR a Probační a mediační služba ČR. V loňském roce se z důvodu pandemie koronaviru nemohl konat vlastní Běh se stužkou, organizátoři ale věří, že se letos běh již uskuteční.

map

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X