Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 3. října (VS ČR) – Memorandum o vzájemné spolupráci dnes podepsala Vězeňská služba ČR spolu s Platformou Organizace pro pomoc odsouzeným a propuštěným (OPOP). Cílem memoranda je možnost zahájení spolupráce při tvorbě informačního systému „Organizér klientů neziskových organizací“ (OKNO). Zúčastněnými stranami budou projednány možnosti sdílení dat týkajících se jednotlivých odsouzených nebo propuštěných osob, které ve výkonu trestu odnětí svobody či po propuštění spolupracují nebo spolupracovaly s neziskovými a příspěvkovými organizacemi.

„Toto sdílení informací vnímám jako jednu z nutných podmínek pro zajištění kontinuity mezi odbornou penitenciární a postpenitenciární péčí a také jako předpoklad pro další zefektivnění práce VS ČR i NNO,“ říká generální ředitel Vězeňské služby ČR Simon Michailidis. Předseda spolku Lighthouse Petr Schneedörfler dodává: „Jasně nastavená spolupráce pomůže bezesporu také informační provázanosti neziskových organizací mezi sebou a výsledkem poté bude zajištění efektivní pomoci klientům a zvýšení efektivity vynaložených prostředků všech zainteresovaných stran.“

Spolek Lighthouse je jedním ze signatářů dnes podepsaného memoranda, dalšími stranami jsou organizace A-GIGA, Lighthouse Academy, ProEduCo, Šance P.R.O. a Volonté Czech.

 

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X