Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VALDICE, 11. září (VS ČR) – Nový mostový jeřáb na vnitřním pracovišti v objektu věznice nahradil původní, již nevyhovující, a odsouzení tak mají o něco příjemnější a bezpečnější pracovní podmínky.

Na pracovišti Provozovny Střediska hospodářské činnosti - brusírna litinových odlitků je nyní zařazeno 23 odsouzených, kteří opracovávají odlitky pro výrobu sekacích a žacích strojů. Jako každá jiná výrobní hala potřebuje pravidelnou údržbu a obnovu zařízení. Proto firma Seco Industries a. s., se kterou má valdická věznice již dlouholetou spolupráci, přislíbila zajištění výměny jeřábové dráhy a mostového jeřábu, jejichž životnost byla již na hraně provozu. Přípravná jednání ohledně výroby zařízení a instalace probíhala ve finanční režii firmy, věznice zajistila součinnost při revizi prostor a dále samotné instalaci jeřábu. Ta probíhala v průběhu celozávodní dovolené firmy a odstávky pracoviště ve věznici.

Nyní je již pracoviště opět plně v provozu a díky novému jeřábu je zajištěna plynulejší a bezpečnější výroba.

Jak vedení firmy Seco Industries a.s., tak vedení věznice si plně uvědomují, jak je důležitá vzájemná spolupráce v rámci zaměstnávání odsouzených. Věznice je schopna zajistit vhodné pracovníky, odsouzení mají možnost získat pracovní návyky, díky odměně za práci platit své dluhy a tím si zjednodušit život po propuštění.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X