Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VALDICE 8. června (VS ČR) - Výrobní hala pro montáž objímek v objektu Věznice Valdice se během března přestěhovala do zrekonstruovaných prostor, čímž došlo ke zkvalitnění výrobního prostředí pro min 100 odsouzených.

Vzhledem k nevyhovujícímu stavu a nerentabilní opravě nákladové rampy v původním prostoru výrobní haly vedení věznice již loňském roce zvažovalo přestěhování pracoviště montáže objímek do uvolněných prostor v jiném objektu. Ty jsou výhodnější vzhledem ke své velikosti a množství skladovacích prostor ve dvou nadzemních podlažích. Z původně malého plánu se nakonec uskutečnil větší projekt a prostory v celé budově zaznamenaly zásadních změn. Bylo vyměněno osvětlení na halách, opraveny podlahy a sociální zařízení pro zaměstnance. V současné době je odsouhlasen investiční záměr na zakamerování celého pracoviště pro zvýšení bezpečnosti.

V průběhu jednoho týdne prošlo téměř 80 odsouzených veškerými administrativními kroky k přemístění na nové pracoviště a následně došlo ke stěhování nejen odsouzených, ale i veškerých skladových zásob.

Díky zaměstnancům věznice i Provozovně Střediska hospodářské činnosti, která zajišťuje provoz pracoviště, nedošlo k žádným výrazným výpadkům výroby. Měsíčně projde na tomto pracovišti odsouzeným pod rukama více než 900 tis. objímek.  V areálu věznice jsou však další tři pracoviště s touto výrobní činností, celkem  cca 240  odsouzených  smontuje za měsíc min 2,7 mil. objímek různých typů a velikostí.

fre

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X