Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Vážení, dovolujeme si Vás oslovit s nabídkou využití pracovní síly z řad vězněných osob umístěných ve Věznici Valdice. Věznice se nachází v Královehradeckém kraji v blízkosti města Jičína.

Pracovní sílaPro zaměstnání odsouzených v prostorách areálu věznice máme k dispozici vlastní budovy s volnými výrobními prostorami, které již dříve byly využívány jako pracoviště. V současné době jsou v areálu věznice výrobní provozy, kde jsou zaměstnáni odsouzení, jejichž pracovní činností jsou práce od jednoduché manuální práce (převážně drobné rukodělné činnosti, jako např. kompletace výrobků, skládání papírových obálek) až po velmi těžké pracovní činnosti (obrábění litiny, broušení skla). Na pracovištích uvnitř věznice budou odsouzení zaměstnáni prostřednictvím provozovny střediska hospodářské činnosti.

Výhody provozování podnikatelské činnosti ve výrobních prostorách věznice

  1. Zákazník si dodá pouze materiál ke zpracování zakázky, která je provozovnou střediska hospodářské činnosti na základě smlouvy o dílo vykonána. Provozovna je plátcem DPH.
  2. Věznice disponuje velkým potenciálem pracovní síly. Počet pracovníků není ovlivněn čerpáním dovolené, nemocenské; věznice dodržuje dohodnuté počty pracovníků.
  3. Finanční náklady za práci odsouzených jsou smluvní, je možná jak hodinová, tak i úkolová sazba podle druhu prováděné práce. V ceně za práci odsouzeného je zahrnuto sociální a zdravotní pojištění.
  4. Odsouzené je možno zaměstnávat i ve vícesměnném provozu.
  5. Věznice zajišťuje odsouzeným základní pracovní oděv a stravu.
  6. Pro zajištění kvality výroby, evidence materiálu apod. může mít podnikatel na pracovišti svého zaměstnance (mistra).

Kontaktní osoba:Ing. Světlana Mattiviová vedoucí oddělení zaměstnávání vězněných osob e-mail: smattiviova@vez.val.justice.cz tel.: 493 507 224, mobil: 602 787 432, Další informace Vám rádi poskytneme na uvedených kontaktech. Po dohodě si může zájemce sjednat prohlídku výrobních prostor uvnitř věznice.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X