Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Znojmo 19. července (VSCR) - V červnu a červenci se ve Věznici Znojmo uskutečnil sportovní turnaj v nohejbale.  Prvního kola turnaje se z řad odsouzených zúčastnilo dvacet tříčlenných týmů, z nichž 15 týmů postoupilo do druhého kola, ve kterém se hrálo systémem každý s každým. 

Toto kolo vyhrál tým z oddílu D, na druhém místě se umístil tým z oddělení B  a třetí  místo vybojoval tým, ve kterém měly své sportovní zástupce oddělení E a C. Třetí kolo bylo organizováno formou „Šance porazit vítěze“ a vítězný tým hrál postupně se všemi ostatními týmy nepřetržitě více jak dvě hodiny.  V tomto třetím kole týmy potvrdily své pořadí.

Celkově se dvouměsíčního turnaje zúčastnila více jak  45 hráčů ze všech oddílů a bylo odehráno přes 110 vzájemných   zápasů.  Můžeme konstatovat, že se hrálo v duchu fair-play. Osobně bych ocenil skutečnost, že ani jednou nedošlo ke konfliktu nebo dokonce sporu o míč. Odsouzení přiznávali i chyby, například dvojdoteky, které soupeř ani rozhodčí vůbec nezaznamenali. Z tohoto pohledu můžeme konstatovat, že sportovní aktivity přispívají k celkové dynamice resocializačního procesu u odsouzených a k naplňování účelu trestu.

Milan Trojan

pedagog volného času

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X