Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

V souladu s novelou Zákona č. 40/2009 Sb. trestní zákoník a Zákona 169/1999 Sb. o výkonu trestu odnětí svobody již nebude trest odnětí svobody od 1.10.2017 vykonáván ve čtyřech typech věznic jako doposud, ale pouze ve dvou. Věznice Všehrdy připravuje odsouzené na plynulý přechod výkonu trestu odnětí svobody, který budou zde umístění dospělí odsouzení nově vykonávat se zařazením do věznice s ostrahou, v jejímž rámci vzniknou oddělení s nízkým, středním a vysokým stupněm zabezpečení.

Věznice Všehrdy zůstává věznicí pro mladistvé odsouzené a zároveň zde budou vykonávat trest odnětí svobody odsouzení ve věznici s ostrahou.

Vedení věznice nyní spolu s  vedením oddělení výkonu trestu zahájilo seznamování odsouzených na komunitách jednotlivých ubytoven s připravovanou změnou vnější diferenciace, s principy zařazování do nově vzniklých oddělení a přeřazování mezi nimi. Vysvětlovány jsou kompetence soudu, kompetence odborné komise a kompetence ředitele věznice při rozhodování o zařazení do jednotlivých oddělení a přeřazování mezi nimi.

Odsouzení jsou mimo jiné též seznamováni s tím, že přechod na novou vnější diferenciaci si nevynutí potřebu jejich přemisťování do jiných věznic a rovněž se nemusejí obávat ztráty pracovního zařazení.

Do kterého konkrétního stupně bude jednotlivý odsouzený zařazen, se dozví na základě písemného sdělení nebo na základě písemného rozhodnutí, které obdrží ve druhé polovině měsíce září.

  brv

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X