Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VALDICE 30. června (VS ČR) - Valdické Školské vzdělávací středisko má za sebou další úspěšný rok ve své téměř čtyřicetileté tradici, kterou si připomene příští rok. Každoročně je o ŠVS veliký zájem a hlásí se kolem 160 uchazečů. I v době úspor se podařilo udržet prospěchové stipendium, které představuje pro studující silný motivační faktor.

„Na začátku prvního ročníku jsem Vám přál, aby školou prošlo a složilo závěrečné zkoušky na obráběče kovů co nejvíce žáků. Ze čtyřiadvaceti je vás dvaadvacet, a to je krásné číslo, blahopřeji,“ komentoval zakončení školního roku 2021/2022 se třídou třeťáků učitel-vedoucí ŠVS Valdice Zdeněk Bartoň. Na rozdíl od předchozího školního roku nebyla pravidelná výuka ani odborná praxe narušena koronavirem, a proto studenti posledního ročníku absolvovali plnohodnotnou závěrečnou zkoušku. Ta se skládala z písemné, praktické a ústní zkoušky před komisí, které předsedala Lea Vojtěchová, ředitelka z jičínské průmyslové školy. Písemná část zkoušky na počítači tentokrát dopadla pro třídu na výbornou, ještě lépe dopadla praktická část a výjimkou nebyla ani ústí část zkoušky. Celkově 15 žáků ukončilo závěrečnou zkoušku s vyznamenáním. „Musím především poděkovat našemu týmu, který se zde o vše stará, tedy učitelům, mistrům a asistence. Dobře se mi zde pracuje, když zde mám právě tyto profesionály,“ ocenil kolegy Bartoň a k poděkování učitelům a mistrům, především za trpělivost, se připojili i letošní absolventi.

A co se letos mj. podařilo? V září započala výuka studentů v programu SolidWorks2021. Studenti tak mohou přímo v této aplikaci po vytvoření 2D nebo 3D návrhu produktu zahájit přípravu technologie pro CNC obrábění, která zahrnuje frézování a soustružení. Proto byla zprovozněna výroba vlastních produktů na novém tříosém CNC obráběcím stroji v dílnách. Studenti tak získali přístup nejen k nejmodernějším technologiím v teoretické rovině, ale především si mohou své vědomosti ověřit v praxi. 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X