Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 1. června (VSČR) - Ve dnech 22. – 25. května 2018 se uskutečnila opakovaná pracovní návštěva zaměstnanců Věznice Příbram a Vazební věznice České Budějovice ve slovenských vězeňských Ústavech pro výkon trestu odnětí svobody v Levoči a Ružomberoku. Návštěva proběhla na základě podepsané Dohody o vzájemné spolupráci mezi Vězeňskou službou České a Slovenské republiky. Služební cesta byla schválena a podporována GŘ VS ČR.

Delegaci z České republiky reprezentoval za Věznici Příbram 1. zástupce ředitele věznice plk. PhDr. Petr Červený LL.M., za Vazební věznici České Budějovice 1. zástupce ředitelky plk. Mgr. Drahoslav Červinka a zbytek skupiny tvořili vybraní zaměstnanci z obou věznic. V Levoči, byla česká delegace přivítána ředitelem Ústavu pro výkon trestu odnětí svobody pplk. Mgr. Marošem Dublanem, jeho zástupci a vedoucími jednotlivých oddělení. V Ružomberoku osmičlennou delegaci přivítali ředitel plk. Mgr. Daniel Ševc a vybraní zaměstnanci věznice. V rámci uvítání v obou uvedených ústavech byl nastíněn připravený program pracovní návštěvy.

Hlavním cílem květnové návštěvy partnerských věznic byla výměna pracovních zkušeností na jednotlivých funkčních místech a činností jednotlivých oddělení. Rozvoj vzájemné spolupráce mezi oběma státy. V rámci návštěvy se nejednalo jen o formální setkání, ale o reálné předávání zkušeností z výkonu vazby a trestu, předávání informací, řešení stížností ze strany vězněných osob. Možnost získané poznatky aplikovat v praxi a následně si předávat zpětnou vazbu o jejím výsledku.

Po dobu pracovní návštěvy byl přichystán rozmanitý program: prohlídka prostor Ústavu pro výkon trestu odnětí svobody Levoča a Ružomberok, spojená s výměnou praktických zkušeností. Dále byla realizována například prohlídka historického centra Levoča spojená s návštěvou chrámu Sv. Jakuba v Levoči.

Závěrem obě strany pozitivně zhodnotily proběhlé setkání. Vzhledem k již periodické návštěvě a rozmanitosti absolvovaného programu, měla delegace možnost navázat další kontakty se zahraničními kolegy. Zástupci věznic se dohodli na dalším pokračování a rozvoji spolupráce mezi českou a slovenskou stranou.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X