Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 4. června (VSČR) – Věznici Příbram navštívili ve dnech 28. května až 31. května 2019 kolegové ze slovenské Věznice Ružomberok a Věznice Levoča. Cílem návštěvy, která se uskutečnila v rámci dohody o spolupráci, bylo prohloubení vzájemné mezinárodní spolupráce, výměna a zhodnocení profesních zkušeností ohledně fungování vězeňských systémů a snaha o jejich zdokonalování, jak v České, tak ve Slovenské republice.

V rámci programu oficiální návštěvy byla realizována prohlídka Věznice Příbram a Vazební věznice České Budějovice. Smyslem návštěvy výše uvedených věznic bylo seznámit slovenské kolegy s praktickým výkonem vazby a trestu v uvedených věznicích.

V rámci dalšího programu, který byl připraven pro delegaci ze Slovenska, byla návštěva turistických cílů. Krása Koněpruských jeskyní a prohlídka Českého Krumlova příjemně zpestřila společné setkání a přispěla k prohloubení přátelských vztahů mezi kolegy stejné profese.

Zástupci jednotlivých věznic zhodnotili setkání a návštěvu českých věznic jako velice podnětnou. Dohodli se na dalším pokračování a rozvoji spolupráce.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X