Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 20. září 2022 (VSČR) – Českou republiku navštívili v těchto dnech představitelé Ministerstva trestního soudnictví státu Texas a Sam Houston State University v Huntsvillu. Jednalo se pracovní návštěvu se zaměřením na vězeňství a trestní justici. Bylo ctí, že jsme je mohli na jeden den přivítat také ve Věznici Příbram.

Delegaci vedl výkonný ředitel Ministerstva spravedlnosti pan Bryan Link Collier. Šest zahraničních hostů a dva zástupce Kanceláře generálního ředitele VS ČR přivítal ředitel věznice, který kvitoval možnost výměny zkušeností s odborníky z jiného vězeňského systému.

V rámci návštěvy byla prezentována historie i současnost Věznice Příbram a její začlenění do vězeňského systému České republiky. Při samotné exkurzi byla představena jednotlivá oddělení věznice, výzbroj a výstroj příslušníků, dopravní technika, systém střežení a jednotlivé ubytovací prostory včetně školského vzdělávacího střediska. Návštěvníky zajímaly specifické programy zacházení, které jsou ve věznici realizovány pro vězněné osoby.

Součástí návštěvy bylo také zajištění prohlídky Památníku Vojna u Příbrami.

Smyslem reciproční pracovní návštěvy může být motto jednoho ze zahraničních návštěvníků, jímž byl pan Douglas James Dretke - výkonný ředitel Correctional Management Institute of Texas, Sam Houston State University, který říká: „Co se týče profesního rozvoje, čím více poznáme různé systémy, tím více získáme přehled o různých přístupech.“

Sdílet článek

Facebook
Platforma X