Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 04. října (VSČR) – Ve dnech 01. 10 – 04. 10 vedení věznice přivítalo kolegy z polské věznice Nisa. Byla podepsána dohoda o spolupráci a pro delegaci byl připraven pestrý program.

Při exkurzi vybraných prostor nestřežené i střežené části věznice, byli kolegové seznámeni se základními informacemi o Vězeňské službě České republiky, s profilací věznice a výkonem vězeňství v praxi. Prohlédli si prostory jednotlivých ubytoven, oddělení výkonu kázeňských trestů, krizové oddělení, místnost pro realizaci návštěv, vycházkové dvorce a výrobní zónu včetně víceúčelové haly postavené z prostředků Norských fondů. Přítomní měli možnost se seznámit se střelnými zbraněmi, které jsou ve výzbroji Vězeňské služby. V rámci prohlídky bylo diskutováno o rozdílech českého a polského vězeňství.

Do programu návštěvy byla zahrnuta prohlídka stověžaté Prahy – Královskou cestou, kde procházku nezastavila ani nepřízeň počasí.

Nemohla chybět ani prohlídka Svaté Hory v Příbrami, která je dominantou města. Dále delegace navštívila Památník Vojna – autenticky dochovaný vězeňský areál, původně zajatecký tábor pro německé válečné zajatce, přeměněný na tábor nucených prací a poté na vězeňské zařízení pro politické odpůrce komunistického režimu.

Při rozloučení byla návštěva velice kladně hodnocena jak v rovině přátelské tak pracovní a ředitel Věznice Příbram obdržel od ředitele Věznice Nisa na památku plaketu, která byla vyrobena k výročí 60. let založení školy v jejich věznici a pamětní známku k výročí 100. let polského vězeňství.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X