Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 4. října (VSČR) – Ve dnech 22. až 25. září 2017 navštívil 1. zástupce ředitele Věznice Příbram plk. Mgr. Petr Červený společně s kolegy věznici v polské Nyse. Českou delegaci přivítal společně se svými pracovníky ředitel Věznice Nysa plk. Mirosław Ligęza.

Při příležitosti návštěvy ve Věznici Nysa se zástupci Věznice Příbram zúčastnili XVII. Mezinárodního semináře bojových umění a intervenčních technik, kde byli seznámeni s používanými technikami při výkonu služby.

V rámci dalšího programu, který byl připraven pro delegaci z Čech, bylo absolvování prohlídky Věznice Nysa, seznámení s její historií, podmínkami výkonu trestu odnětí svobody, zajištěním bezpečnosti ve věznici, s výstrojí a výzbrojí příslušníků vězeňské služby. Zástupci zúčastněných věznic si také během návštěvy vyměnili své pracovní zkušenosti zejména z oblastí zaměstnávání, vzdělávání odsouzených a dalšího odborného zacházení s nimi.

Cílem návštěvy bylo pokračování a prohloubení vzájemné spolupráce v návaznosti na uzavřené dohody o spolupráci mezi Věznicí Příbram a Věznicí Nysa.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X