Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 21. září (VSČR) – Věznici Příbram navštívili ve dnech 12. září až 15. září 2017 kolegové z Litevské republiky. Zahraniční delegaci přivítal ředitel věznice plk. Mgr. Jiří Purkart a 1. zástupce ředitele věznice plk. Mgr. Petr Červený společně s vedoucími jednotlivých oddělení Věznice Příbram. Návštěvy se za litevskou stranu zúčastnili Nerijus Jukna - poradce ministra spravedlnosti Litevské republiky, Žydrė Lebedevienėová - vedoucí oddělení personálního řízení, oddělení věznic pod Ministerstvem spravedlnosti Litevské republiky, Virginijus Ceslevičius - ředitel nápravného zařízení - otevřené vězeňské kolonie v Pravnieniškės, Marius Karpavičius - vedoucí oddělení bezpečnosti a zabezpečení nápravného zařízení - otevřené vězeňské kolonie v Pravnieniškės, Linas Šeštokas - vedoucí oddělení kriminální zpravodajské služby nápravného zařízení - otevřené vězeňské kolonie v Pravnieniškės, Živilė Juodišiūtė - vedoucí oddělení sociální rehabilitace nápravného zařízení - otevřené vězeňské kolonie v Pravnieniškės a Mindaugas Kaluževičius - velitel jednotky a vedoucí oddělení sociální rehabilitace nápravného zařízení - otevřené vězeňské kolonie v Pravnieniškės.

Hlavním cílem návštěvy, bylo vytvořit vzájemnou mezinárodní spolupráci mezi Věznicí Příbram a Nápravným zařízení - otevřené vězeňské kolonie v Pravnieniškės. Dalším z cílů návštěvy litevských kolegů byla výměna a porovnávání profesních zkušeností, ohledně fungování vězeňských systémů a snaha o jejich zdokonalování v rámci obou zúčastněných zemí.

Na programu oficiální návštěvy byla prohlídka Věznice Příbram a Vazební věznice České Budějovice. Smyslem návštěvy výše uvedených věznic bylo seznámit kolegy s výkonem trestu odnětí svobody a výkonu vazby v jednotlivých věznicích. Přiblížit systém fungování vězeňského systému v České republice s Evropskými vězeňskými pravidly. Názorným příkladem vytvořit nástin problémů a úspěchů, se kterými se jednotlivé věznice potýkají či mohou pochlubit.

Zástupci obou věznic zhodnotili setkání jako velice přínosné a dohodli se na spolupráci. Na tomto základě byla dne 14. září 2017 podepsaná Dohoda o spolupráci mezi Věznicí Příbram a Nápravným zařízením - otevřené vězeňské kolonie v Pravnieniškės.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X