Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 23. listopadu (VSČR) – Dne 22. listopadu měla Vězeňská služba ČR tu čest přivítat na výrobně vzdělávací hale delegaci z Ministerstva financí ČR, Ministerstva zahraničních věcí ČR, Ministerstva spravedlnosti ČR, Generálního ředitelství VS ČR, Norského ministerstva zahraničních věcí, Velvyslanectví Norského království v Praze, zástupce z Kanceláře finančních mechanismů a další zástupce z Lichtenštejnska a z Islandu. Po příjezdu přítomné hosty přivítal náměstek Generálního ředitelství VS ČR brig. gen. Mgr. Simon Michailidis a ředitel věznice plk. Mgr. Jiří Purkart.

Návštěvníkům bylo připomenuto, že cílem celého projektu bylo vytvoření základu primárně odborného a doplňkově všeobecného vzdělávání odsouzených. Dále zvýšení efektivity a přípravy odsouzených na jejich propuštění z VTOS. Snížení rizika opakování trestné činnosti a dalšího návratu do vězeňských zařízení. K dosažení těchto cílů bylo nutné vytvořit nové prostory pro vzdělávání, pracovní činnosti a další aktivity programu zacházení. Delegace měla možnost vidět při prohlídce vnitřních prostor haly, že cíl projektu byl splněn.

V prvním roce absolvovalo 126 odsouzených vzdělávací kurzy – jednalo se o kurzy jednoduché obsluhy a kuchařské práce pro zařízení restauračního typu, kurz základů obsluhy PC. Byla provedena estetizace okolí výrobně vzdělávací haly a dalších venkovních prostor, do těchto prací se zapojilo 46 odsouzených.

Další aktivity jsou tvořeny dle oblasti programu zacházení, které jsou odsouzeným ve Věznici Příbram nabízeny a to v oblastech – pracovní (pracovní činnost – zaměstnání), vzdělávací (kurzy), speciálně výchovné (sociálně právní poradenství, komunitní setkání) a zájmové (malba, keramika).

Závěrem setkání velvyslanec Norského království pan Robert Kvile, projevil spokojenost s uskutečněním a splněním společného cíle. Jeho slova byla pro nás velkou radostí a pochvalou za odvedenou práci.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X