Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 9. srpna (VS ČR ) - Osm vybraných vězňů z výstupního oddílu provádělo v lesích v nedaleké obci Šabina úklid klestu po těžbě a nashromáždili ho sto kubíků.

Akce se konala v rámci Dne za obnovu lesa v Lesním revíru Kynšperk na základě spolupráce s Lesní správou Kraslice. Tu navázala věznice nově v roce 2019, když se zapojila do celonárodní akce Den za obnovu lesa a s dvanácti vybranými odsouzenými tehdy v říjnu vysadila v Olšových Vratech u Karlových Varů přes stovku nových sazenic.

Práci odsouzených i spolupráci zaměstnanců věznice, kteří na jejich činnost dohlížejí, si opakovaně chválí lesní správce Alexandr Fous. 

Odsouzení pomáhají v rámci extramurálních aktivit (akce mimo věznice) několikrát do roka. Vloni byli nápomocni při likvidaci černých skládek v arboretu Antonín v Sokolově a úklidu klestu u rozhledny Cibulka. Díky jejich pomoci se podařilo odstranit více jak tunu odpadu a 250 metrů krychlových klestů. V areálu střelnice SSK Policie Sokolov se dlouhodobě podílejí na údržbě a opravách a zvládli zde bez problémů i generální opravu toalet. V rámci celostátní akce „Ukliďme Česko“, kterou překazila vloni protiepidemická opatření, nasbírali rok předtím podél řeky Ohře několik set kilogramů odpadků.

Odsouzené muže na podobné akce vybírají jednotliví vychovatelé a k jejich návrhu se vyjadřuje odborná komise. Své závěry komise předkládá ředitelce věznice, které přísluší konečné rozhodnutí. Vybraní vězni musí splňovat bezpečnostní i osobnostní požadavky.

peb

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X