Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ (S ČR) 21. října - Do celonárodní akce Den za obnovu lesa, který v sobotu 19. října pořádaly Lesy České republiky, s. p. na 14 místech v republice, se zapojila i Věznice Kynšperk nad Ohří a s dvanácti vybranými odsouzenými vysadila v Olšových Vratech u Karlových Varů přes stovku nových sazenic.

Nové stromky odsouzení muži sázeli pod odborným vedením místních revírníků a na chování a jednání odsouzených dohlíželi vychovatelé  oddělení výkonu trestu Berta Majerníková, Lucie Polívková a Ivan Zugárek.

Výběru odsouzených na podobné akce je věnována pokaždé velká pozornost, vybraní jedinci musí splňovat bezpečnostní i osobnostní požadavky“, vysvětlil Ivan Zugárek. K výběru odsouzených od jednotlivých vychovatelů se vyjadřuje odborná komise a závěrečné rozhodnutí náleží vždy řediteli věznice.

„Kromě výsadby sazenic, které pro veřejnost byly připravené, jsme si mohli vyzkoušet i lesnické dovednosti, prověřit své znalosti a v příjemném prostředí pomoct i s úklidem klestí v lesním porostu“, řekla Lucie Polívková.

 „Akce se mimořádně povedla a jsme velmi rádi, že jsme se mohli takto zúčastnit a podpořit záměr obnovy lesa a přispět vlastní prací pro dobro životního prostředí, doplnila Berta Majerníková, která na oddělení výkonu trestu akci iniciovala.

Odsouzení vyjíždějí pomáhat v rámci extramurálních aktivit za brány věznice několikrát do roka. Letos na jaře v rámci celostátní akce „Ukliďme Česko“ nasbírali v okolí řeky Ohře několik set kilogramů odpadků. V minulosti pravidelně pomáhali místním chovatelům s jejich výstavami, pracovali na údržbě a opravách Naučné stezky pod rybníkem Sýkorák a v areálu střelnice SSK Policie Sokolov se dlouhodobě podílejí na údržbě a opravách, zvládli tady bez problémů i generální opravu toalet.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.