Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 30. října (VS ČR) – Ředitelka věznice Martina Gänsel obdržela poděkování Lesní správy Kraslice za spolupráci při Dnech za obnovu lesa v září a říjnu tohoto roku.

Vybraní vězni byli nápomocni při likvidaci černých skládek v arboretu Antonín v Sokolově a úklidu klestu u rozhledny Cibulka. Díky jejich pomoci se podařilo odstranit více jak tunu odpadu a uklidit 250 metrů krychlových klestů. Lesníky překvapila pracovitost vězňů a jejich nasazení i v méně přístupných částech arboreta.

Arboretum Antonín vzniklo postupem času v místě výsypky hnědouhelného dolu. V 70. letech bylo využíváno pro ověření optimální skladby lesních porostů pro rekultivaci. Dnes je v tomto místě unikátní lesopark s více než 200 druhy a poddruhy často unikátních dřevin.

Spolupráci s Lesy ČR navázala věznice vloni v říjnu při celorepublikovém sázení stromků. Tehdy dvanáct odsouzených vysázelo v Olšových Vratech u Karlových Varů přes stovku nových sazenic a o spolupráci mají zájem i v dalších letech. Pochvalují si pracovní nasazení vězňů i komunikaci s pracovníky věznice.

Zařazení odsouzených na podobné akce je věnována pokaždé velká pozornost. Vybraní jednotlivci musí splňovat bezpečnostní i osobnostní požadavky. K výběru se vyjadřuje odborná komise a závěrečné rozhodnutí náleží vždy řediteli věznice.

peb

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X