Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Kuřim 27. listopad (VS ČR) Kuřimskou věznici navštívila delegace nejvyššího vedení Norských fondů během svého každoročního výročního zasedání v ČR. Projekt ve věznici Kuřim byl vybrán z dalších tisíce, které byly v ČR realizovány, je to tedy čest pro věznici i celou vězeňskou službu.

Ředitelka věznice Slováková sdělila hostům zkušenosti se záměrem projektu oddělit mladistvé vězně od skupin odsouzených s několikanásobnou trestnou činností, snížit tak negativní vliv vězeňského prostředí a zvýšit motivaci ke změně životního stylu. Vedoucí výkonu trestu Juříček informoval o tom, že všichni mladí odsouzení jsou zařazeni do výchovného programu, jehož nedílnou součástí  jsou rekvalifikace v podobě kurzů malíř a zedník. 

Nové prostory vybudované v rámci čerpání dotací z Norských fondů 2009-2014 jsou v užívání od března 2017. Konkrétně jde o jednopodlažní nástavbu stávající přízemní budovy, jež je primární částí projektu „Zvýšení efektivity v zacházení s mladými dospělými ve věku 18 – 26 let ve věznici Kuřim.“ V nově vzniknuvším patře pro 32 mladistvých odsouzených je zřízeno 8 ložnic, společné sociální zařízení a koupelna, úklidový prostor, terapeutická místnost, místnost pro samoobslužné aktivity (praní, vaření), kulturní místnost a kuřácký kout. Součástí stavby je zřízení samostatného vycházkového dvora. 

MiN

Sdílet článek

Facebook
Platforma X