Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Ostrava 28. června 2019 – Studentským projektem – výrobou motokáry z nepotřebných a vyřazených dílů se rozloučili žáci 3. ročníku učebního oboru Elektrotechnické a strojně montážní práce ŠVS Heřmanice se svým studijním pobytem.

Řezání, stříhání, broušení, opracování materiálů, spojování dílů nebo zapojování el. obvodů, tvoří jen malý výčet úkonů, které realizovali žáci během sestavení studentského projektu nazvaného „Motokára“. Cílem a motivací bylo dokázat, že lze i s minimálními náklady vytvořit vcelku hodnotné dílo. Po elektrické stránce je vše plně funkční, z motorického hlediska chybí z bezpečnostních důvodů určité komponenty.

Projekt se uskutečnil pod vedením učitelů odborného výcviku Radka Valáška a Jaromíra Přibyla a studenti na něm pracovali v průběhu celého závěrečného ročníku. Při stavbě projektu si osvojili a upevnili znalosti a dovednosti získané během studia učebního oboru. Výsledná práce může být inspirací pro ty, kteří hledají netradiční způsoby vyučování, nebo může být zpestřením v praktické výuce.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X