Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 18. února (VS ČR) - Personalisté ve spolupráci se zástupci vedoucích oddělení vězeňské stráže a výkonu vazby a trestu připravili on-line prezentaci Vazební věznice Ostrava se zaměřením na nábor do služebního poměru u Vězeňské služby ČR pro studenty středních škol.

V posledních dvou letech byla díky koronavirovým opatřením značně omezena možnost konání podobných prezentačních akcí, exkurzí a odborných praxí za osobní účasti studentů přímo ve vazební věznici. Využili jsme proto možnost on-line spojení a uspořádali distanční setkání zástupců vazební věznice se studenty.

Téměř 80 mladých mužů a dívek, kteří se připravují na své budoucí povolání u bezpečnostních složek na Střední odborné škole ochrany osob a majetku Ostrava, Karviná a Zlín se včera zúčastnilo on-line prezentace Vazební věznice Ostrava. Akce byla cílena na studenty třetích a čtvrtých ročníků se záměrem představit fungování a provoz vazební věznice a konkrétní činnosti příslušníků. V hodinovém bloku se studenti dozvěděli podstatné informace o organizační struktuře, činnostech na jednotlivých úsecích, zejména na oddělení vězeňské stráže a na oddělení výkonu vazby a trestu. Prezentace byla zaměřená na personální nábor do služebního poměru příslušníka VS ČR. Studentům byly nastíněny podmínky přijetí, platové podmínky, možnosti služebního zařazení i dalšího vzdělávání a dále benefity v podobě možnosti čerpání příspěvků z fondu kulturních a sociálních potřeb a náborového příspěvku.

Obdobná akce je připravována i pro další ostravskou střední školu, zaměřenou na právo a bezpečnost, a to pro Bezpečnostně právní akademii Ostrava. V případě příznivého epidemiologického vývoje budou moci zástupci vazební věznice prezentovat svou činnost přímo na půdě školy, případně budou moci studenti navštívit osobně prostory vazební věznice. V opačném případě proběhne akce opět formou vzdáleného přístupu.

Bližší informace ke služebnímu poměru naleznete zde, podrobnosti k zaměstnaneckému poměru zde.  

Aktuální přehled volných míst ve Vazební věznici Ostrava.

„mak“

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X