Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

HRADEC KRÁLOVÉ 16. listopadu 2022 (VS ČR) – V měsíci listopadu proběhlo jednání poradní komise ředitele vazební věznice.

Jednání se uskutečnilo v pátek 4. listopadu v objektu vazební věznice, v zasedací místnosti ředitele. Zasedání se zúčastnil předseda komise PhDr. Marek Šimůnek, MBA, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Magistrátu města Hradec Králové a členové komise doc. PhDr. Jan Lašek, CSc., odborný pracovník Univerzity Hradec Králové a soudní znalec v oboru psychologie, Mgr. Denisa Gylányi, krajská vedoucí  Probační a mediační služby ČR Hradec Králové, Mgr. Karolína Zavadilová, sociální pracovnice Centra poradenských služeb pro obviněné a odsouzené Laxus z. ú. a doc. MUDr. Vladimír Pidrman, Ph.D, privátní psychiatr. Za vazební věznici se jednání zúčastnil plk. Mgr. Pavel Tomášek, ředitel vazební věznice a plk. Mgr. Václav Kárník, 1. zástupce ředitele vazební věznice.

V rámci jednání komise byl vyhodnocen systém odborného zacházení s odsouzenými, především se jednalo o rozšíření nabídky speciálně výchovných aktivit a spolupráce s neziskovými organizacemi v oblasti realizace projektů dluhového poradenství. Dále byly projednány připravované projekty těchto organizací pro osoby propuštěné z výkonu trestu, které mají usnadnit jejich bezproblémový návrat do civilního života. Komise zejména diskutovala o novém Probačním domě v Písku, jehož otevření je plánováno na konec listopadu, s celkovou kapacitou ubytování pro 16 podmíněně propuštěných vězněných osob.  

rh

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X