Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Praha 7. prosince 2022 (VS ČR) – V rámci spolupráce mezi vězeňskými službami České republiky a státem Texas proběhla ve školském vzdělávacím středisku Kuřim tematická návštěva našeho ředitele Středního odborného učiliště Mgr. Josefa Polcera s doprovodem.

Zmíněná spolupráce probíhá na úrovni vzdělávacích institutů VS ČR a Texasu od letošního roku. V rámci této kooperace připravilo ŠVS Kuřim, kde je pro odsouzené otevřen učební obor Kuchař – číšník, pod vedením Bc. Milana Sedláka hned několik typických texaských pokrmů. Žáci se tak naučili pokrmy nejen vařit, ale také si připomněli, jaké jsou typické texaské suroviny a jaká jídla patří mezi nejoblíbenější v běžných texaských domácnostech. Servírovala se zeleninová rýže ( Mexican rice ), indiánský chléb ( Indian fry bread ) s rajčatovo fazolovou salsou, bramborové placky ( Potato pancaces ) a pekanový koláč ( Pecan pie ).

Texaské speciality se degustovaly při společném obědě v prostorách odborného výcviku ŠVS Kuřim, kterého se zúčastnil krom zmíněných hostů i vedoucí ŠVS Kuřim Mgr. Petr Bracek. Tyto prostory ŠVS Kuřim vyzdobilo tematickou nástěnkou s fotografiemi a články o Texasu a nechyběla ani vlajka státu Texas. S přípravou jednotlivých pokrmů pomáhali odsouzení, kteří v tento den měli dle rozvrhu odborný výcvik v rámci UO. Každé jídlo se nafotilo a byl pořízen také video záznam z přípravy každého chodu.

Ředitel SOU Polcer se svým doprovodem navštívili také oddíl odsouzených vyhrazený pro studenty UO Kuchař – číšník a kanceláře ŠVS Kuřim.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X