Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 12. prosince (VS ČR) – V ŠVS Příbram je již tradičně věnována velká pozornost adventnímu období, a to jak ze strany zaměstnanců, tak i žáků. Sváteční doba se promítá i do některých činností a programu ŠVS.

Stejně jako každý rok se v období adventu odsouzení zapojují do různých aktivit spojených s touto dobou. V rámci aktivit ŠVS je možné uvést například výrobu keramických i papírových dekorací, vánočních ozdob a mnohé další. Žáci se podílejí i na výzdobě třid a prostorů ŠVS. S finančním příspěvkem SOU je možné zařadit nad rámec běžné výuky i vánoční pečení. Pod vedením učitelek odborného výcviku se žáci učí plést a péct vánočky a věnce, a dále různé druhy cukroví.

Celé toto dění poté vyvrcholí ve vánočním čase. Cílem těchto aktivit je přispět ke klidnému prožití adventního a vánočního času. Zmenšit odloučení od rodin a svých drahých a předejít případné tenzi, která by se mohla objevit u odsouzených zařazených v ŠVS, ale také zpříjemnit adventní dobu zaměstnancům ŠVS a Věznice Příbram.   

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X