Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Valdice 21. prosince 2022 (VS ČR) – Spolupráce s neziskovou organizací VOLONTÉ CZECH, o.p.s. financovanou z Evropské unie, pokračuje krom našeho střediska ve Všehrdech i na školském vzdělávacím středisku Valdice.

Týdenní Zaškolovací svářecí kurz úspěšně dokončilo 12 studentů. Je zakončený praktickou zkouškou a písemným testem z bezpečnosti práce pod přísným dozorem zkušebního komisaře.

„Absolventi kurzu Zaškolený svářecí pracovník mohou oficiálně svářet jako držitelé svářečských průkazů, ale s určitým omezením. Mohou provádět jen krátké sváry na materiálu bez tepelného zpracování, což pro běžnou práci stačí. Omezena je i platnost certifikátu, a to dva roky. Ve třetím a čtvrtém roce je pak možné požádat o obnovu,“ upozornil Pavel Procházka z VOLONTÉ .

Díky délce kurzu a financování z fondů EU ho může absolvovat více z nich.Zkušební komisař byl s účastníky kurzu spokojený. „Všichni prospěli velice dobře. Musím ocenit pokroky ve sváření za tak krátkou dobu a děkuji za snahu a zájem. Nezbývá, než si jen přát, abyste v tom, co jste se naučili, pokračovali,“ zhodnotil komisař úroveň závěrečných zkoušek.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X