Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Dne 6. prosince 2018 vystoupil ředitel Akademie VS ČR plk. František Vlach na mezinárodní konferenci organizované Vězeňskou službou Lotyšska.

Ve svém téměř půlhodinovém příspěvku představil vzdělávací systém VS ČR. Příspěvek obsahoval nejen základní fakta a statistiky, ale také například vhled do historie vzdělávání, náčrt práce s personálem Akademie či přiblížení strategických cílů. Součástí prezentace byla rovněž virtuální prohlídka Akademie VS ČR. 

Konferenci otevřel ministr spravedlnosti Lotyšska Dzintars Rasnačs. Téměř dvě stovky účastníků konference si vyslechly příspěvky generální ředitelky VS Lotyšska Ilony Spure, ředitele probační služby Lotyšska Mihailse Papsujevičse, vedoucí odboru pro rozvoj profesního vzdělávání v Lotyšsku Dainy Vanagy, zástupců vzdělávacího střediska  VS Norska a probační služby VS Irska a dalších. 

Účastníci se pak rozdělili do čtyř pracovních skupin, ve kterých absolvovali workshopy týkající se různých odborných témat. Ředitel Akademie VS ČR přispěl do odborné diskuse věnované rozvoji systému vzdělávání personálu. 

Akademie VS ČR spolupracovala již na dvou mezinárodních projektech VS Lotyšska, a to v letech 2014 – 2016 a v roce 2018. V současnosti je připravován dokument, ve kterém by obě vzdělávací střediska stvrdila zájem o další bilaterální spolupráci.   

Iva Prudlová FOTO: Iva Prudlová, lotyšští organizátoři 

Odkazy: http://www.ievp.gov.lv/index.php/341-jurmala-norisinasies-ikgadeja-eiropas-sociala-fonda-ietvaros-istenota-konference-korekcijas-dienestu-vaditajiem

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X