Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 12. dubna (VS ČR)

Ve středu 10. dubna 2024 navštívila v rámci mezinárodní spolupráce Akademii VS ČR delegace z Ukrajiny. Přítomen byl generální ředitel ukrajinské vězeňské služby Serhiy Grechaniuk, jeho náměstci, regionální ředitelé ukrajinských věznic a ředitel Státní agentury zdravotní péče. Schůzky se zúčastnil také ředitel kanceláře generálního ředitele Tomáš Olšar.

Ředitelka Martina Gänsel a její 1. zástupce Lukáš Kozaczka seznámili přítomné s historií a činností Akademie VS ČR. Rovněž představili nově vybudované stravovací zařízení. Následovala prohlídka samotné budovy, při které kolegové z Ukrajiny mohli nahlédnout do výuky a měli možnost navštívit místnost se zakázanými předměty, střeleckou učebnu, DOJO, posilovnu a kondiční místnost nebo také knihovnu.

Členy delegace velmi zaujaly  prostory výcvikového střediska, ve kterém si mohli prohlédnout kancelář vychovatele, cely, ložnice, cvičný vstup do věznice, soudní místnost, sklad donucovacích prostředků, učebnu praktické přípravy a učebnu zdravovědy. Zároveň proběhly dynamické ukázky výuky, vstupu do střeženého prostoru, vstupu do cel, poutání a prezentace zbraní.

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X