Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Vězeňská služba Lotyšska se v současné době zabývá rozvojem vzdělávání personálu.

Budova vzdělávacího střediska již nesplňuje podmínky pro moderní vzdělávání personálu, a tak je budováno nové vzdělávací středisko asi 30 km od hlavního města Riga.

V rámci projektu ESF No.9.1.3.0/16/I/001 vykonala osmičlenná lotyšská delegace ve dnech 9. – 11. října 2018 studijní návštěvu v České republice. 

Akademie VS byla určena jako koordinátor této mezinárodní akce. Delegace se zabývala zejména náborem, výběrem a zaškolováním nového personálu, prohlédla si detailně Akademii VS ČR, kde zkoumala logistické a ekonomické zázemí pro vzdělávání a pro práci učitelů. Zajímala se o kurzy základní odborné přípravy i o specializační kurzy a o další vzdělávání vězeňského personálu i učitelů Akademie. Hovořilo se rovněž o vzdělávání v mezinárodním kontextu. Delegace byla překvapena vynikajícími podmínkami pro práci personálu jak v českých věznicích, tak v Akademii. Vedoucí delegace Daina Vanaga, projektová manažerka pro rozvoj vzdělávání personálu VS Lotyšska, projevila velký zájem blíže se seznámit se vzdělávacími programy Akademie i s obsahem vybraných předmětů. V rámci svého programu navštívila delegace Vazební věznici Liberec, Věznici Stráž pod Ralskem, Věznici Oráčov a Památník českého vězeňství. 

Autor: Iva Prudlová Foto: Tomáš Větrovec

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X