Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 28.dubna (VS ČR) - Další mezinárodní webinář angličtiny iniciovali anglicky hovořící příslušníci a občanští zaměstnanci českých věznic. Pro udržování svých jazykových kompetencí si vybrali téma COVID-19 VE VĚZNICI. Informace a zkušenosti si vyměnili se svými kolegy ze Slovenské republiky a z Lotyšska.

Po úspěšném prvním mezinárodním webináři angličtiny organizovaném Akademií VS ČR v březnu 2021 projevili čeští účastníci zájem připravit ještě jeden pilotní webinář, tentokrát na téma Covid-19 ve věznici.

Dvanáct účastníků z českých, slovenských a lotyšských věznic se setkalo na platformě Skype for Business dne 28.4.2021. Každý účastník informoval o situaci v mateřské věznici a prezentoval vybraná inovativní a efektivní protiepidemická opatření. Následovala živá a bohatá diskuse.

Hlavními iniciátory a aktéry tohoto webináře byli ředitel Věznice Odolov plk. Mgr. Tomáš Kubín a psycholožka a tisková mluvčí této věznice PhDr. Gabriela Šafářová. Oba se již několik let účastní odborného jazykového vzdělávání v Akademii VS ČR. Úroveň angličtiny obou českých vězeňských odborníků odpovídá požadavkům na facilitování mezinárodních vzdělávacích akcí. Oba již také mají zkušenost s účastí na mezinárodních konferencích v roli přednášejících a diskutujících.

Zpětná vazba účastníků potvrdila známá fakta, že jedinou možností udržování komunikačních dovedností a zvyšování úrovně odborné angličtiny v době pandemie je aktivní účast na mezinárodních akcích on-line. Akademie VS ČR je jedinou takovou institucí v Evropě, která tuto možnost v rámci jazykového vzdělávání nabízí. Virtuální setkání nemůže dosáhnout takové kvality jako prezenční kurzy a semináře, ale bez nich by odborné jazykové kompetence českého vězeňského personálu postupně upadaly. Zkušenosti současně naznačují, že jazykové vzdělávání on-line může v budoucnosti tvořit doplněk prezenčních kurzů.

red

https://www.vscr.cz/organizacni-jednotky/vazebni-veznice-a-upvzd-brno/clanky/detail/on-line-mezinarodni-aktivity

Sdílet článek

Facebook
Platforma X