Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 28. března (VS ČR) – Před rokem, v březnu 2021, zahájila Akademie VS ČR sérii mezinárodních webinářů angličtiny. V pořadí páté setkání tentokrát na téma „Leadership Role in Psychological Emergency Care“ se uskutečnil 16. března. Nyní obdržela Akademie písemnou zpětnou vazbu účastníků.

Pozitivní ohlas by se dal rozdělit do tří bodů. Oceňováno bylo zvolené téma, které rezonuje v dnešní době. Sdílení zkušeností ukázalo, že vězeňský personál v různých státech Evropy prochází podobnými stresovými situacemi a že všechny mohou být efektivně řešeny. Za podmínek, kdy není možné realizovat pravidelné prezenční jazykové vzdělávání, ani uskutečňovat mezinárodní pracovní setkání, jsou webináře jednou z mála možností, jak si udržovat komunikační dovednosti v angličtině. Přidanou hodnotou je získávání zkušeností s komunikací s kolegy ze zahraničí.

Bohužel však účastníci konstatovali, že platforma skype for business není vhodná pro vzdělávání v oblasti jazyků, neboť neobsahuje dělené místnosti, kde by účastníci mohli pracovat ve skupinkách. Navíc vypadává zvuk, případně i obraz. Někteří zahraničí účastníci hlásili horší kvalitu zvuku. Lektorovi Peteru Schulte z Dolního Saska se nepodařilo připojit vůbec. Pohotově ho nahradila psycholožka Kateřina Příhodová z Vazební věznice Praha-Ruzyně, která je schopna odborně pojmout zvolené téma a zároveň disponuje vysokou úrovní angličtiny. Peter Schulte zaslal účastníkům videozáznam prezentace, který si většina přehrála v reálném čase.

Pro účastníky byl tento webinář ukázkou řešení krizové situace v přímém přenosu. Vysoce ocenili flexibilitu, klid a absenci pocitu rezignovat ze strany organizátorů Akademie. Webinář tedy proběhl ve všeobecně podpůrné a laskavé atmosféře.

Z několika zajímavých a relevantních podnětů na rozvoj tohoto programu jazykového vzdělávání lze vybrat minimálně jeden, a to návrh implementovat problematiku zacházení s vězněnými cizinci.

Bližší informace o jazykovém vzdělávání poskytne zájemcům kpt. Mgr. Iva Prudlová iprudlova@avs.justice.cz

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X