Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 19. května (VS ČR) – Od 16. do 20. května se konal už šestý běh kurzu, který učí, jak předcházet vzniku konfliktních a nebezpečných situací v kontaktu s odsouzenými osobami, a pokud už vzniknou, jak se při nich zachovat. Tento kurz je vůbec nejrozsáhlejším v rámci celého projektu. Jeho celkem 20 běhů je určeno pro až 400 účastníků.

Tento šestý běh se od těch předcházejících odlišoval tím, že probíhal částečně i v nových prostorách Výcvikového a vzdělávacího centra s lektorským přispěním Akademie. Tím se tak opět výrazně přiblížil vězeňské realitě. Na výuce daného běhu se podíleli celkem čtyři lektoři a zúčastnilo se ho 18 posluchačů z řad příslušníků a občanských zaměstnanců.

Kurz je součástí projektu schváleného v rámci Operačního programu Zaměstnanost s názvem „Zvyšování úrovně připravenosti vězeňského personálu na nové výzvy v národním i evropském kontextu“. O dalších vzdělávacích akcích naleznete bližší informace na http://webportal.vez-slu.justice.cz/vs/pafeu/Vzdelavaci_projekt/Forms/AllItems.aspx.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X