Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 22. června (VS ČR) – 16. června proběhl dlouho připravovaný kurz, který se zaměřil na specifika odsouzených z ruskojazyčných zemí, s dominancí Ukrajiny a Ruska. Během svého výkladu se lektor Miroslav Grossman zaměřil nejen na rozdílnosti jednotlivých národů a zemí, věnoval se podrobně ale také tamnímu zločineckému prostředí.

Kurz vycházel ze vzdělávacího programu Komunikace s vězněnými cizinci a stal se tak dalším z řady rozšiřujících kurzů s tematikou cizinců v našich věznicích. Původní kapacita 20 posluchačů musela být pro velký zájem několikrát navyšována, až se zastavila na konečném počtu 35. I tak se nakonec zúčastnilo 37 posluchačů. Hned po kurzu byly ovšem s Dr. Grossmannem domluveny další dva běhy v podzimních termínech, tyto nanejvýš aktuální a zajímavé informace tak budou moci být zpřístupněné i dalším zájemcům.

Kurz je součástí projektu schváleného v rámci Operačního programu Zaměstnanost s názvem „Zvyšování úrovně připravenosti vězeňského personálu na nové výzvy v národním i evropském kontextu“. O dalších vzdělávacích akcích naleznete bližší informace na http://webportal.vez-slu.justice.cz/vs/pafeu/Vzdelavaci_projekt/Forms/AllItems.aspx.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X