Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 28. května (VS ČR) – Sociální pracovníci všech českých věznic se v úterý 25. května připojili na on-line konferenci na téma „Sociální práce v době koronavirové“. Osmihodinová konference doplnila kurz dluhového poradenství, který sociální pracovníci věznic absolvovali v jarních měsících 2021.

Na platformu skype for business se přihlásilo 66 počítačů. Celkový počet účastníků se však blížil k 150.

Konferenci moderovala Jana Paukertová, učitelka odborných předmětů Akademie VS ČR, která v 9:00 předala slovo Šárce Černé, metodičce sociálních pracovníků z generálního ředitelství. Její příspěvek se věnoval jednak současným podmínkám nelehké práce sociálních pracovníků, ale i krátkému ohlédnutí do historie sociální práce. Na Šárku Černou navázal Pavel Pěnkava z Úřadu městské části Praha1 s velmi zajímavým příspěvkem „Postpenitenciární péče z pohledu sociálního kurátora“.

Po krátké přestávce pokračovala učitelka Akademie Blanka Králová s příspěvkem „Korona a linka důvěry“. Institut pro kriminologii a sociální prevenci reprezentovali tři přednášející.  Jan Tomášek, Petra Zhřívalová a Tereza  Raszková. První se věnoval recidivě a desistenci z pohledu kriminologického výzkumu, zatímco posledním tématem bylo posilování prodesistenčních faktorů v rámci zacházení s odsouzenými. Závěrečná slova byla pronesena těsně před třetí hodinou odpolední.

Dotazy a komentáře účastníků, které sdíleli prostřednictvím chatu, jsou dokladem toho, že konference byla pro ně zajímavá a pro jejich práci přínosná.

Konference byla součástí povinného vzdělávání sociálních pracovníků, o kterém se návštěvníci webových stránek Akademie budou moci v nejbližší době dočíst více.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X