Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Odsouzení dostali možnost vzdělání v oblasti digitálních výrobních technologií

Dne 19. 10. 2023 se vybraní odsouzení zúčastnili v rámci schválené akce mimo věznici za doprovodu speciálního pedagoga netradiční vzdělávací akce, která se konala na půdě Střední technické školy ve Znojmě. Jednalo se o projekt „FabLab University kamion“, kde se zaparkovaný návěs proměnil v technologickou dílnu plnou výrobních strojů. Nejen žákům základních a středních škol, ale také i odsouzeným nabídla tato akce vzdělání v oblasti digitálních výrobních technologií. Odsouzení dostali možnost prostřednictvím zkušených lektorů dozvědět se informace o aktuální moderní výrobě a také měli možnost získat praktickou zkušenost s prací na vybraných strojích, čehož naplno využili. Prakticky si vyzkoušeli práci s modelovací frézkou, laserovou řezačkou a také práci s 3D tiskem. Odsouzení získali zajímavou zkušenost, kterou mohou využít při plánování svého dalšího vzdělávání či vlastní rekvalifikace, která jim umožní zvýšené šance na uplatnění se na trhu práce po propuštění na svobodu.

Velké poděkování tak patří vedení Střední technické školy ve Znojmě za umožnění Věznici Znojmo účastnit se této zajímavé vzdělávací akce.

Koncept této vzdělávací akce vychází z populární sdílené dílny FabLab Brno, kde již programy pro školy a veřejnost úspěšně probíhají.

zdroj: https://www. fablabuniversity.cz

 

Mgr. Tomáš Fráňa, MBA, pracovník odborného zacházení ve vězeňství – speciální pedagog

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.