Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

I za zdmi věznice se pečou velikonoční mazance.

Velikonoční svátky jsou za dveřmi. I za zdmi věznice je třeba se na ně náležitě připravit. Ke svátkům jara patří tradiční pečivo jako jsou beránci, mazance nebo jidáše. Žáci kuchařského kurzu, pořádaného pro odsouzené muže, se pokusili zúročit své znalosti a dovednosti z kurzu a upekli tradiční velikonoční mazance. Klasický mazanec se v minulosti dělal z bohatšího smetanového těsta plného vajec, kdy vejce se považovaly za symbol nového života. Dokonce se říkalo, že by jich v pravém mazanci mělo být až třicet. V současnosti se ale mazanec dělá z podobného těsta, z jakého se na Vánoce pečou vánočky. A jaký recept použili při pečení mazanců frekventanti kuchařského kurzu? Recept se jmenuje „Nejlepší velikonoční mazanec“ a je z mouky, vajec, másla, cukru, rozinek, droždí a mléka. Příprava a pečení bylo formou soutěže dvou družstev, každé peklo 3 mazance, a po výběru toho nejlepšího byly z každé skupiny vybrány 2 vítězné sladké výrobky. Paní Kalábová, která je učitelem v kuchařském kurzu, tak mohla ověřit, že budoucí kuchaři umí připravit i sváteční pečivo.   

 luk

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.