Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Znojmo 6. srpna (VS CR). Dne 3. 8. 2019 se ve sportovním areálu ZŠ v Tasovicích uskutečnil turnaj v nohejbale ARDAGH Group 2019, jejímž pořadatelem byla TJ Hodonice.  Celkem se turnaje účastnilo 7 trojčlenných týmů z celého Jihomoravského kraje.  Historicky poprvé se ho zúčastnil tříčlenný tým odsouzených Věznice Znojmo s názvem „Chabři – přátelé“ a do turnaje vstoupil hned  prvním vítězným zápasem.  Následoval nejtěžší soupeř, se kterým tým bohužel prohrál. Poté již všechny zápasy dotáhl do vítězného konce a postoupil do semifinále z druhého místa v tabulce. V něm se střetli s třetím týmem v tabulce  a trojice postoupila do finále. To se hrálo již částečně za deště. Byl to souboj nejlepších smečařů na síti. Některé zákroky představovaly vrcholnou akrobacii, nezřídka popírající gravitační zákony. Finálový souboj tak přinesl do Hodonic špičkový nohejbal a tým Věznice Znojmo neměl daleko k vítězství. Nicméně podlehl lepšímu soupeři a skončil druhý.

Se znalostí věci mohu konstatovat, že tým  obstál  v konfrontaci s týmem,  který nebyl ničím omezován a mohl naplno trénovat a sehrát se.

Vystoupení trojice důstojně a úspěšně reprezentovalo Věznici Znojmo na veřejnosti čehož dokladem je pozvání na další turnaj, který se bude konat dne 28. prosince 2019.

 

Mgr. Milan Trojan

pedagog volného času

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.