Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ZNOJMO 28. března (VS ČR) –  Kulturní program ve znojemské věznici přijel zpříjemnit zpěvák Tomáš Klus. Vedení věznice se podařilo domluvit tuto neobyčejnou a zajímavou akci ve spolupráci s kaplanem Věznice Plzeň Blažejem Pelánem.

Koncert Tomáše Kluse pro odsouzené začíná chvíli po páté hodině. Příjemný, veselý, přátelský a hlavně výborný zpěvák dnes hraje bez honoráře a jak říká, pokračuje v turné po věznicích. Publikum nejprve vzorně sedí a poslouchá, ale to by nebyl Tomáš, aby nedostal během chvíle všechny přítomné do varu. Po pár písních se tleská, zpívá a ovace jsou i ve stoje. Během koncertu zazní mimo jiné písně jako Dobré ráno, Chybíš mi, Mořeplavci, Pánu bohu do oken. Ve finále, za bouřlivého potlesku všech přítomných, zazní píseň Marie. A po prosbě odsouzených se přidává…. písnička Pocity a Nina. Během zpívání Tomáš vtipně improvizuje, povídá, dokáže být neustále v kontaktu s posluchači.

V jedné písničce zpívá: „zastav se, čas nespěchá, jen rozum nutí ho k běhu“. Svým vystoupením umí opravdu čas příjemně zastavit a dokázat, že text není jen fráze, ale to o čem zpívá myslí vážně. Po koncertě jsem byla také zvědavá a zajímalo mě, jak se mu hrálo před samými muži? „Bylo to jiné ale příjemné. Snažil jsem se posluchačům přiblížit své životní ideály, a když mi pak děkovali a silným stiskem ruky odváděli pozornost od slzy v oku, pochopil jsem, jak potřebné je pro nás všechny odpuštění, pochopení a možnost začít znova.“ Tomáš Klus s kapelou se s poděkováním rozloučil, ale pozitivní energie a nezapomenutelný zážitek ve věznici zůstává.

Tisková mluvčí Věznice Znojmo Ludmila Lenikusová

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.