Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Další výzva ke sportování, tentokrát silovějšího charakteru - to byl strong biatlon

Když nemůžeš, tak přidej! Aneb jak jsme zvládli „Strong biatlon“

 

     Touha po překonávání limitů vedla k nápadu připravit další výzvu pro zaměstnance Věznice Znojmo. Po loňských „covidových“ výzvách, kdy jsme sportovali hlavně venku, abychom si užili přírodu a čerstvý vzduch se tentokrát přesunulo sportovní klání do prostor posilovny věznice. Od 1. února do 4. března se 30 účastníků snažilo překonat své fyzické a také psychické síly a zvládnout silové a vytrvalostní disciplíny. I když byla akce brána jako recese, kdy symbolické startovné 50 korun bylo vybráno na opravu medicimbalu, nikdo se nechtěl vzdát bez boje a všichni poctivě celou soutěž dokončili.      

     Autor a organizátor celého nápadu Petr Čermák, rozdělil soutěž do dvou kategorií a to:

·         kategorie první s názvem „Žít a zemřít“, která se ještě dále rozdělila do dvou váhových kategorií a to do 85 kg a nad 85 kg a

·         kategorie druhá s názvem „Žij a bojuj“, kde bylo rozdělení soutěžících podle věku a to do 45 let a nad 45 let a rozdělení na muže a ženy.

     Pod heslem “Když Ti někdo řekne, že na to nemáš, Ty řekni: dívej se!“ se účastníci zodpovědně a poctivě zapojili do všech povinných disciplín. Každý prošel vždy 4 koly a to dvěma silovými, během a střelbou ze vzduchovky na kovové terče.

     Překonáním svých vlastních limitů si všichni dokázali, že věk je jen číslo a vůle se snahou dokáží divy. Vítězem v kategorii „Žít a zemřít“ do 85 kg byl autor soutěže Petr Čermák, v té samé kategorii, ale s váhou nad 85 kg zvítězil Martin Koubek. V kategorii „Žij a bojuj“ do 45 let vyhrál Michal Samaš a nad 45 let David Ušel. Z žen našla odvahu soutěžit pouze jedna a to Martina Musilová, které patří ocenění už jen za to, že měla odvahu porovnávat své síly s mužskými soutěžícími.

     Je zřejmé, že sport, podaný zábavnou formou, přiláká vždy mnoho těch, kteří mají touhu zkusit si zasportovat a zjistit, jestli svými fyzickými silami zvládnout překonat sama sebe. 

luk

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.