Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ZNOJMO 30. dubna (VS ČR) - Virtuální běžecká výzva Sněžka 2021, kterou zorganizoval Petr Čermák z Věznice Znojmo, vyburcovala mnoho zájemců z řad zaměstnanců věznice k tomu, aby si pohyb zařadili do svého denního programu. A tak 22 dvojic vyrazilo na 252,2 kilometrů dlouhou trať na vrchol nejvyšší české hory. Celkem tak společně ušli nebo uběhli 9 000 kilometrů. Radost, hrdost a pocit se smysluplného využítí volného času, účastníci pochodu završili pocitem štěstí, že mohou někomu pomoci.

Další pracovník věznice, Vladimír Finda, který se také do plnění sportovních výkonů zapojil, přišel s nápadem uspořádat dobrovolnou finanční sbírku na pomoc útulku pro opuštěné psy ve Znojmě Příměticích.  Zdejší psí útulek funguje již od roku 1992 a byl jedním z prvních zařízení tohoto typu v České Republice. U jeho založení stál Spolek na ochranu opuštěných a týraných zvířat ve Znojmě.  V současné době se o útulek stará kolektiv dobrovolníků v čele s vedoucí Lenkou Runkasovou.

Parta sportovních nadšenců z věznice Znojmo zaujala svou netradiční akcí také reportéry České televize. Ta natočila a odvysílala reportáž, která představila nejen sportovní stránku akce, ale i tu dobročinnou. 31. března převzala, za účasti redaktorů České televize, vedoucí přímětického útulku vybranou finanční částku devět tisíc korun. Za každý zvládnutý kilometr jedna koruna daru. Vybrané peníze útulek využije například na stavbu nových kotců.

lul

 

 

     

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.