Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ZNOJMO, 31. října 2023 (VS CR). Dne 26. října proběhlo slavnostní předání medailí a plaket zaměstnancům Věznice Znojmo. Oceňování bylo součástí oslav 25-ti let samostatné věznice.

Vězeňská služba České republiky v tomto roce slaví 30 let svého vzniku. Významné výročí má také Věznice Znojmo. Rok 2023 je dvacátým pátým rokem jejího fungování.

Pro oslavy těchto narozenin si vedení věznice vybralo krásné prostory zrekonstruovaného Centra Louka ve Znojmě.  Dne 26. října 2023 se zde sešli nejen příslušníci a zaměstnanci věznice, ale i další významní hosté.

Ředitelka věznice ve svém projevu ocenila velice psychicky a fyzicky náročnou práci příslušníků a zaměstnanců při jejich každodenních činnostech. Minutou ticha byla uctěna také památka těch, kteří tvořili naše řady a již nejsou mezi námi. Společně s generálem Petrem Dohnalem za Ministerstvo spravedlnosti a Jaroslavem Myšičkou za Generální ředitelství Vězeňské služby České republiky předala medaile a plakety nejen příslušníkům a zaměstnancům věznice, ale také představitelům úzce spolupracujících institucí. Významnými a zároveň oceněnými hosty celé slavnostní události byli i ředitel a zástupce ředitele partnerského Ústavu pro výkon vazby a Ústavu pro výkon trestu odnětí svobody Nitra plk. Mgr. Milan Rus a pplk. Mgr. Michal Čička. 

Věznice je nedílnou součástí života města Znojma. Jednak nepřehlédnutelně zasahuje do koloritu města a jednak se poměrně významným způsobem podílí na veřejné činnosti a přirozeně zapadá do fungování celého regionu. V neposlední řadě je věznice ve Znojmě také významným zaměstnavatelem znojemského kraje.

 

luk

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.