Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VŠEHRDY 19. 3. 2024 (VS ČR) – V pátek 15. března se v chomutovské Rock Net aréně konal druhý ročník hokejového turnaje O pohár ředitele Věznice Všehrdy. Ze čtyř přihlášených týmů se nakonec utkaly jen tři. Zabojovali spolu hokejisti z Věznice Všehrdy, Vazební Věznice České Budějovice a Hasičského záchranného sboru z Chomutova. Soutěž zahájil ředitel pořádajícího týmu Miroslav Fous. Přivítal přítomné a popřál všem štěstí ve hře.

V prvním zápase se střetly týmy Všehrd a hasičů Chomutov, potom na led nastoupili opět Všehrdští a proti sobě měli kolegy z Českých Budějovic. Do třetice poměřili své síly hokejisté z Českých Budějovic a Hasiči Chomutov. Zápasy byly těžké nejen proto, že mezi třetinami neměli hráči přestávku na oddych, ale i proto, že všichni hráli naplno s cílem získat pro své mužstvo nejcennější pohár. Na ochozu i za mantinely hráčům fandili kolegové i rodiče a známí.

Slavnostní zakončení proběhlo v restauraci na zimním stadionu. Poháry předával ředitel Věznice Všehrdy. První místo obhájili loňští vítězi - tým Věznice Všehrdy, druhé místo si vybojovalo mužstvo HZS Chomutov a třetí příčku obsadili hráči z Vazební Věznice České Budějovice.

Turnaj byl zařazen do služební a profesní přípravy jak příslušníků Vězeňské služby ČR, tak příslušníků Hasičského záchranného sboru z Chomutova. Přesto, že chlapi do zápasů dali maximum, tak „o výsledek nešlo. V utkání byl důležitý sportovní duch a setkání s kolegy, s nimiž se potkáváme i v rámci součinnostních cvičení,“ shrnul turnaj někdejší profesionální hráč Pirátů Chomutov Petr Freiberg, který nyní působí jako příslušník na oddělení výkonu trestu ve všehrdské věznici.

var

Sdílet článek

Facebook
Platforma X