Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VŠEHRDY 6. 12. 2023 (VS ČR) – Opět po roce se v předvečer svátku Mikuláše na návštěvním sále Věznice Všehrdy sešly děti zaměstnanců věznice a obyvatel obce. Obec společně s věznicí pro ně připravila mikulášskou zábavu. Nechyběla ani nebeská a pekelná návštěva a balíčky s dobrotami.

První dítka přišla krátce po čtvrté hodině a hned využila velký prostor, který jim sál poskytoval. Postupně začali návštěvníci přibývat. S dětmi přišli nejen rodiče, ale také babičky a dědové. Než začal oficiální program, stačily děti vymést všechny kouty a bylo na nich vidět, že si čas a prostor užívají. Zvláště, když DJ Tomáš zkoušel svou techniku a co chvíli se z reproduktorů ozvala hudba.

Mikulášský podvečer zahájila starostka Všehrdy Petra Březinová a hned vtáhla děti do připravených hrátek.  Na programu byl barevný padák, diskotéka a hra na strnulé sochy, židličkovaná, tanečky a pak konečně přišel kouzelník, totiž Mikuláš s andílkem a dvěma čerty. Každé dítko muselo přednést básničku nebo zazpívat písničku a pak od nebeské jízdy dostalo sladký balíček.

Druhý den ráno jsme pak na sále našli opuštěný dopis s velkým srdcem od Kačenky pro Mikuláše, anděla i čerty. Kačenko, pošleme ho do nebe a kopii i do pekla. Určitě budou mít všichni radost.

var

Sdílet článek

Facebook
Platforma X