Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VŠEHRDY 12. 12. 2023 (VS ČR) – Na návštěvním sále Věznice Všehrdy se v pátek 8. prosince u příležitosti Dne českého vězeňství sešli příslušníci a zaměstnanci na slavnostním předávání medailí. Na návrh ředitele věznice je každoročně uděluje generální ředitel Vězeňské služby České republiky.

Ředitel věznice Miroslav Fous nejprve poděkoval všem za odvedenou práci v roce 2023 a poté přistoupil k předávání ocenění. Medaili Za věrnou službu III. stupně obdrželo 5 příslušníků, jeden Medaili VS ČR II. stupně, jeden Pamětní čestnou medaili k 30. výročí VS ČR a 4 civilní zaměstnanci dostali Čestnou medaili VS ČR. Pro všechny zaměstnance a příslušníky následoval společenský večer s hudbou a občerstvením.

Den českého vězeňství se slaví 14. prosince. V tento den roku 1918 totiž první československý ministr spravedlnosti František Soukup vydal nařízení o služebním slibu, kterým nově nastupující dozorkyně a dozorci slibovali věrnost republice. Do té doby byla v platnosti přísaha, která zavazovala k věrnosti především rakouskému císaři Františku Josefu 1.

var

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X