Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Všehrdy 23. prosince (VS ČR) Den českého vězeňství se ve Věznici Všehrdy konal dne 20. prosince za přítomnosti Náměstka generálního ředitele pro bezpečnost a kontrolu brig. gen. Mgr. Pavla Hadravy, ředitele kanceláře GŘ VS ČR plk. Mgr. Jiřího Dolejšího a vedení věznice. Mezi naše zaměstnance usedli i milí hosté z našeho partnerského zařízení pro mladistvé odsouzené na Slovensku, ředitel ústavu pro mladistvé plk. PhDr. Michal Hrnčiar a zástupkyně ředitele pplk. Ing. Zuzana Štúriková.

Na úvod ředitel věznice plk. Mgr. Alexandr Vidlák všechny přítomné přivítal a předal slovo panu náměstkovi a všichni zaměstnanci i hosté vzdali tichou vzpomínku našim kolegům, kteří tragicky zahynuli při střelbě v ostravské nemocnici.

Dále pak oficiální část Dne českého vězeňství pokračovala zhodnocením letošního roku jak ze strany zástupců Generálního ředitelství Vězeňské služby České republiky, tak prostřednictvím ředitele Věznice Všehrdy a jeho zástupců. Zaznělo poděkování všem příslušníkům a občanským zaměstnancům věznice za jejich celoroční práci, která je velmi náročná jak psychicky, tak fyzicky.

Poté již následovalo předání medailí vybraným příslušníkům věznice a plaket vybraným občanským zaměstnancům za příkladné plnění služebních a pracovních povinností. V této slavnostní části byly předány i ocenění za dlouhodobou spolupráci v oblasti vězeňství i našim hostům ze slovenského zařízení v Sučanech ve formě Pamětní čestné medaile vydané k 25. výročí novodobé Vězeňské služby České republiky. Všechna předaná ocenění udělil Generální ředitel Vězeňské služby na návrh ředitele Věznice Všehrdy a byly převzaty z rukou přítomného brig. gen. Mgr. Pavla Hadravy.

Generální ředitel na návrh tiskového oddělení generálního ředitelství udělil tiskové mluvčí věznice Pamětní čestnou plaketu Vězeňské služby České republiky, vydanou v limitované edici k 200. výročí narození Františka Josefa Řezáče, kněze, pedagoga, reformátora vězenství a spisovatele.

Na závěr slavnostního aktu ředitel Ústavu pro mladistvé odsouzené v Sučanech plk. PhDr. Michal Hrnčiar předal řediteli věznice plk. Mgr. Alexandru Vidlákovi, 1. zástupci ředitele plk. Bc. Miroslavu Fousovi a zástupci ředitele věznice Ing. Vratislavu Láfovi pozdravy a ocenění ve formě Jubilejní plakety sboru při příležitosti 50. výročí samostatného slovenského vězeňství od Generálního ředitele Sboru vězeňské a justiční stráže gen. Ing. Milana Ivana.

brv

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X