Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 3. května (VS ČR) – Poslední dubnový den se ve Věznici Světlá nad Sázavou konal koncert Tomáše Kluse a jeho kapely „Cílová skupina“. Areálem věznice se po dobu jedné hodinu nesly tóny známých hitů, ale také improvizovaných skladeb, které vyplynuly z momentální situace a nálady. Koncertu přihlížely více než tři stovky odsouzených žen a sedmdesátka zaměstnanců. Následně ještě proběhlo menší vystoupení, a to na specializovaném oddílu pro matky s dětmi.

Odsouzeným ženám Tomáš Klus přivezl a předal květiny. Tím chtěl, v souvislosti s blížícím se svátkem matek, připomenout, jak důležité jsou v životě rodinné hodnoty a víra v dobro: „Věřím, že zlými se lidé nerodí. K tomu, co udělali, je dovedla určitá situace. A musíme hledat její příčiny.“ Koncert tak nebyl jen zpestřením běžného dne ve věznici, ale díky slovům, která zazněla, byl i důvodem k zamyšlení.

Tomáš Klus vystoupil ve Světlé nad Sázavou v rámci svého mini turné po českých věznicích. Myšlenka pozvat Tomáše Kluse do věznic vznikla v Plzni, konkrétně u kaplana Blažeje Pelána. A právě v Plzni na Borech Tomáš Klus turné zahájil, následovaly Valdice a světelská věznice byla třetí a zároveň poslední, kterou navštívil.

Všechny tři vězeňské koncerty odehrál Tomáš Klus a celá jeho kapela bez nároku na honorář.

raj

Sdílet článek

Facebook
Platforma X