Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 4. srpna (VS ČR) – Profesor Jindřich Štreit, český dokumentární fotograf, fotil ve Věznici Světlá nad Sázavou. Pořízené fotografie zachycují činnost místního kaplana Aleše Kociána a odsouzené ženy při různých aktivitách, kromě jiného na pastoračním pohovoru a při práci uvnitř věznice i mimo ni. Spolu s fotografiemi z jiných věznic pak budou použity pro Štreitovu výstavu "Ze tmy ke světlu". Tu připravuje Vězeňská služba České republiky ve spolupráci s Vězeňskou duchovenskou péčí a veřejnost ji může navštívit v galerijních prostorech Staroměstské radnice v Praze od 19. srpna do 29. září 2020.

Záštitu nad výstavou převzali ministryně spravedlnosti Marie Benešová, ministr kultury Lubomír Zaorálek a arcibiskup olomoucký Jan Graubner. Slavnostní vernisáž se uskuteční na Staroměstské radnici dne 18. srpna 2020.

Profesora Štreita do věznice doprovodili Pavel Zvolánek, předseda Vězeňské duchovenské péče, a Markéta Prunerová z Generálního ředitelství Vězeňské služby České republiky, která koordinovala focení ve věznicích.

raj, voj

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X