Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ORÁČOV 29. května (VS ČR) - I v letošním roce se podařilo navázat na dlouhodobou spolupráci s pobočkou ÚP Rakovník a zrealizovat pro vězněné osoby v rámci Memoranda mezi Vězeňskou službou ČR a Úřadem práce ČR akreditované rekvalifikační kurzy.

Zájem o rekvalifikační kurzy byl ze strany odsouzených velký – z celkového počtu cca 70 žadatelů se podařilo vybrat 20 odsouzených, kteří splnili podmínky pro zařazení k rekvalifikaci.

V dubnu úspěšně absolvovalo osm vězněných osob kurz Obsluha křovinořezu pod vedením zkušeného lektora Františka Slepánka z firmy Lesma, s.r.o. z Krnova. Odsouzení získali Osvědčení o absolvování akreditovaného rekvalifikačního kurzu a evropský průkaz Obsluhy křovinořezu.

V květnu se podařilo 12 odsouzeným úspěšně zvládnout teoretickou i praktickou část rekvalifikačního kurzu Obsluha vozíku a motovozíku, pod vedením lektora Františka Zemana z firmy Vodest, s.r.o. Vroutek. Po ukončení obdrželi opět Osvědčení o absolvování akreditovaného rekvalifikačního kurzu a evropský průkaz Řidiče vozíku a motovozíku.

Všichni odsouzení ocenili, že dostali možnost rekvalifikaci ve věznici absolvovat a shodně uvedli, že jim to výrazně pomůže na trhu práce po propuštění z výkonu trestu odnětí svobody.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X