Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ORÁČOV 1. listopadu (VS ČR) – Odsouzení poskytli v polovině října tohoto roku pomocnou ruku SŠ, ZŠ a MŠ Rakovník při údržbě jejich zahrad a okolí.

Tento týden v říjnu byl obdobím, kdy se odsouzení, pod vedením pedagoga volného času, zapojili do práce na údržbě zahrady školy v Rakovníku. Odsouzení, kteří se zúčastnili tohoto programu, měli možnost zapojit se do něčeho, co přesahuje hranice věznice a představuje pro ně dočasnou změnu v každodenním životě vězněných osob.

V pondělí a v úterý byla úkolem sedmi odsouzených údržba zeleně školní zahrady, kdy šlo především o sekání trávy, rytí záhonů, ovocných keřů včetně mulčování, stříhání trávy podél oplocení a v neposlední řadě likvidace šípkových keřů a akátů. V dalších dnech se dala skupina šesti odsouzených s nemenším nasazením do oprav podezdívky oplocení. Oprav se v těchto dnech dočkaly také dřevostavby, ze kterých byl odstraněn starý nátěr, byly provedeny další povrchové úpravy a následně se dočkaly nového nátěru. Díky tomu pergola, kůlna i sociální zařízení proměnily a rozjasnily zahradu školy, kterou odsouzení celý týden zkrášlovali. Na závěr odsouzení vystavěli novou ohradu na kompost a mohli tedy díky tomu vyprázdnit plastové kompostéry.

I přesto, že počasí venkovním pracím příliš nepřálo, odsouzení si tento pobyt mimo areál věznice užili a bylo jim poděkováno ředitelem školy a zástupkyní, kteří vyjádřili spokojenost s jejich prací.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X