Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ORÁČOV 14. prosince (VS ČR) - využít svých schopností pro dobrou věc a zároveň smysluplně vyplnit volný čas ve výkonu trestu se v předvánoční době rozhodli odsouzení z oddílu bezdrogové zóny pro prvovězněné ve Věznici Oráčov. Přišli s nápadem projektu s názvem „Dobrá věc“, se kterým oslovili Dětský domov s Mateřskou školou speciální v Berouně, kde se nacházejí děti s postižením sluchového a zrakového aparátu.

Společnými silami vytvořili pro děti pohádkový příběh s názvem „Pohádka o laskavém království plném tónů“, který se souhlasem a pomocí zaměstnanců oddělení výkonu trestu dále v počítačové učebně a knihovně věznice zpracovali do knižní podoby včetně vlastních ilustrací, v nákladu více než 30 výtisků.

Mimo pohádkové knížky dále vlastnoručně vytvořili pro děti z dětského domova vánoční přáníčka a za pomoci dalších odsouzených z oddílu složili pro každé dítě minimálně jedno origami s motivem jeřába.

Nejen pohádkové knížky, přáníčka a origami se staly součástí balíku, který odsouzení v době Adventu odeslali do Dětského domova v Berouně. V balíku mohou děti najít i návod a materiál, ze kterého si mohou složit vlastní origami a případně je zaslat zpět za účelem odeslání kamarádům do dalších dětských domovů, a také nějakou sladkost, aby jim skládání lépe šlo.

„Chceme zkrátka jen přinést radost a vzbudit zájem v dětech, na které by se mělo, obzvlášť během Vánoc, myslet nejvíce. Tímto krokem nekončíme, naopak začínáme, a rádi bychom věnovali svou energii a myšlenky do další činnosti a probudili v ostatních lidech tu lepší část jejich já“, zhodnotil činnost jeden z autorů projektu.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X