Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 27. listopad (VS ČR) Dne 24. 11. 2023 se uskutečnil v Ostravě na Výstavišti Černá Louka veletrh škol, vzdělávání a pracovních příležitostí pod názvem „Student a Job“.

Veletrhu se zúčastnilo široké spektrum zástupců vzdělávacích zařízení - středních odborných škol, odborných učilišť, vysokoškolských institucí, různých pracovních firem a agentur napříč celým Moravskoslezským krajem. Cílem veletrhu bylo oslovit žáky, studenty, absolventy škol a ostatní osoby hledající uplatnění na trhu práce a usnadnit jim touto cestou výběr jejich dalšího vzdělání či profese.

Vězeňskou službu České republiky zde prezentovaly Věznice Heřmanice a Věznice a ÚPVZD Opava. Pracovní tým tvořily personalistky zmíněných věznic a příslušník pro eskortní činnost. Tým Vězeňské služby ČR nabízel zájemcům o pracovní pozici uplatnění do služebního poměru příslušníka VS ČR, a to na pozici strážného nebo dozorce. Uchazečům o služební poměr, jakož i studentům, kteří projevili po ukončení studia zájem o tuto profesi, byly poskytnuté ucelené informace a zodpovězené veškeré dotazy, související s činnosti vězeňské služby. Velký ohlas u návštěvníků veletrhu vzbudila statická ukázka výstroje příslušníka VS ČR, obzvlášť ochranný modulární komplet, který si mohli zájemci o služební poměr za přítomnosti příslušníka na sebe obléci a vyzkoušet. Pevně věříme, že prezentace Vězeňské služby ČR návštěvníky veletrhu zaujala a že posílí naše řady, neboť jak zní logo VS ČR: „Nabízíme jistotu v nejisté době.“

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.